HTML

Tengericocik

Friss topikok

  • Csoszi_ka: Nálunk Vénusz csinált folyosót magának és a bébiknek :) (2013.02.19. 09:48) Babák
  • Cicaslany: @Csordás Szilvi: Igenigeeen! Köszi :) (2013.02.10. 21:43) 10 malac...

Herceg

2013.02.12. 19:44 Cicaslany

img_20130210_222333_1360694332.jpg_1600x1200

Sziasztok!

Írok egy bejegyzést Hercegről, akit múlt héten hoztam egy állatkereskedésből.

Ezúton is hálásan köszönöm a támogatást az Egyesületnek! Így Herceg méltó helyre, szuper gazdihoz fog kerülni és megkapja mindazt, amit egy malac érdemel.

Mivel már nem babamalac (úgy 8 hónapos lehet), így nem is kelendő egy kereskedésben. 1000 Forintra volt leértékelve, így talált pénz lett volna egy szemfüles hüllőtartónak... Szegény kis pocok a bolt leghátsó részében volt elhelyezve, magányosan. Madarak laktak fölötte, neki pedig nem volt semmi búvóhelye, így az egész eddigi élete rettegésben telt. Szinte csak magokat kapott enni, ami nonstop állt előtte, így van is egy kis szalonnája. A ketrece bűzlött a pisiszagtól. Az eladó nagyon meglepődött, amikor mondtam, hogy a fehér malacért jöttem. Ennyit kérdezett: "Azt a nagyot akarod?!" 
Tudom, hogy messze nem ez a legrosszabb élettörténet, amit malac mondhat magáénak, de nem is olyan, ahogy hosszú távon lett volna esélye a túlélésre.

Az első napon semmit nem evett, nem ivott. Aztán óvatosan kimerészkedett, amikor nem voltam ott, és lassan, fokozatosan bátorodik. Azóta az étkezése teljesen megjavult, reggelre minden ehető eltűnik a ketrecből. Végre az itatót is használta, eddig csak a zöldségek víztartalmából élt. Már gyakran látom a nóziját, szemezni is hajlandó velem. Sőt, tegnap este a hangát is hallottam!

A barátkozás lassú folyamat lesz, egyelőre azon vagyok, hogy megszokja az otthonni zajokat és ne rohanjon a házába minden apró zajra. A kézhez szoktatással fokozatosan haladunk majd. 

Ma meglátogattuk az állatorvost, mivel tegnap csúnya sebeket kapart magára. A doktor szerint a meggyengült immunrendszere miatt jött elő rajta valamilyen élősködő. Pár szuri, és elmúlik, a lényeg, hogy egyébként egészséges!

A haladásról folyamatosan beszámolok majd.

Szólj hozzá!

Címkék: tengerimalac malac állatkereskedés guinea pig Herceg

A bejegyzés trackback címe:

https://cavia.blog.hu/api/trackback/id/tr815073864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása