HTML

Tengericocik

Friss topikok

  • Csoszi_ka: Nálunk Vénusz csinált folyosót magának és a bébiknek :) (2013.02.19. 09:48) Babák
  • Cicaslany: @Csordás Szilvi: Igenigeeen! Köszi :) (2013.02.10. 21:43) 10 malac...

Heti összefoglaló

2013.02.24. 21:01 Cicaslany

diagram1_1361733110.jpg_481x287

Egy elég eseménydús héten vagyunk túl a népes malackolóniával. :)

Herceg szerdán megkapta a második kör atka elleni szurit. A sebei teljesen elmúltak, és a tegnapi szeretgetés során észrevettem, hogy már a szőre is kezd kinőni a sérült foltokban. 
Még csak február 7.óta lakik nálam, de elképesztő, hogy milyen sokat változott! Az első napokban csak fejhallgatóval néztem filmet, láujjhegyen jártam, annyira rettegett mindentől. Alig tudtam megfogni, karmolt és el akart szaladni. Első nap egy falatot sem evett, és majdnem egy hétig nem ivott az itatóból.
Most bezzeg legtöbbször fent üldögél az emeleten, és ha hirtelen mozdulat nékül közelítem meg, kivenni is simán hagyja magát. Lehet szeretgetni, jól esik neki a simogatás. Már nem vakarózik, az utolsó szurit szerdán kapja, és elfelejtheti az atkákat örökre. :)
Most Nature és Complete tápot kap, kipróbáltam a Pro-t is, de határozottan nem szereti.
Gyanítom, hogy beszélget a csajokkal, időnként az az érzésem, hogy őrködik, amikor fent figyel az emeleten. Lehetséges, hogy fizikai kapcsolat nélkül is Ő most a Férfi a csapatan?
Ha minden jól megy, jövő szerdán a végleges gazdihoz kerül, egy fiatal kishím lesz a társa. Picit hiányozni fog a kis koronás buksija!

Csicsi szépen megállt a fogyásban. Jó anya, nem látszik, hogy idegesítenék a gyerekek. Soha nem bántja vagy kergeti el őket, fáradhatatlan. :) A hisztit teljesen abbahagyta, miután tápot váltottam. A Pro tápot majdnem teljesen lecseréltem Cavia Nature-re, mindenki azt szereti jobban, egy keveset azért keverek hozzá. A babák is a Nature-t eszik szívesebben, kibogarásszák a kisebb szemeket. A borsószirom pedig top favorit.
Pitypang még mindig nehezen kezeli a helyzetet, hogy tesói lettek. Néha játszik a picikkel, néha odacsíp nekik. Ma láttam, hogy szopizni próbált!!! És Csicsi hagyta, talán sikerült is neki...
A babák viszont nőnek, mint a gomba. Egy sáskajárás hozzájuk képest kíméletes, annyi szénát esznek, mint egy kisebb ló. Gyarapodnak is szépen a kis drágák! A többség 180 gramm körül jár, és Tigriske is bőven 100 fölött van már. Nagyon szépen, arányosan fejlődik. :) Ügyesen isznak az itatóból mindannyian, és megtanultak a rácsnál kunyizni. Még a kis Tigris is, pedig alig éri fel. :D
A kecsketejes etetést azt hiszem, ideje abbahagyni. Már nem is igazán fogadják el. Molnár doktort is megkérdeztem mikor Dagival ott voltunk pénteken erről, azt mondta, ha anélkül is szépen gyarapszik a súlyuk, hagyjam el. Van még sok, legfeljebb megiszom én. :)

Tigriske bőven megduplázta a születési súlyát. Már bevallhatom őszintén, nem voltam biztos benne, hogy életben fog maradni. Sőt, voltak pillanatok, amikor nem sok esélyt láttam, főleg, amikor 45 grammra csökkent a súlya. Ehhez képest 110 gramm, épp az ölemben ül és borsószirmot eszik. :) Ilyen csodálatos kismalac! Annyi küzdés és élni akarás van benne, hogy már tudom, lesz Ő még egykilós! Meglepően erős, a nála sokkal nagyobb tesók nem tudják kidobni az etetőtálból, gond nélkül tud szopizni és egyáltalán nem látszik kis csenevésznek. Sokan tanulhatnánk tőle... Tök esélytelen volt, de egy pillanatra sem adta fel. És már nincs is szüksége segítségre, csak az első 10-14 napban kellett megtolni egy kis kecsketejjel, mindig ügyesen együttműködött. És a többit egyedül csinálta!
Azt hiszem, megérdemelné, hogy egy szép hölgykoszorúban éljen később. :) Mondjuk Röfi és Dagi uraként. :)

Dagika is megcsinálta a maga kis akcióját, nehogy unatkozzak. Csütörtök este etetésnél arra lettem figyelmes, hogy egy széna áll ki a szeméből! Pénteken orvos, addig tisztogatás és kenőcs. Kapott szemcseppet, már gyönyörű tiszta a szeme, gyulladásnak,pirosságnak, csipának nyoma sincs. A szaruhártyán még látszik a sérülés, de már egyértelmű, hogy hatásos a kezelés. A puffadása továbbra is borzalmas, ma picit talán jobb. Marad a zöldségmegvonás és a Bio-Lapis kúra, + szükség szerint Espumisan. Szerdán kontroll.

Röfike igazi jó malac, Ő semmi különöset nem csinált a héten, csak a szokásos módon hipercuki. :)

Szólj hozzá!

Címkék: tengerimalac albínó malac herceg guinea pig kis tengerimalac baba malac tengerimalac kölyök albínó tengerimalac albínó malac babamalac kölyök tengerimalac beteg malac

A bejegyzés trackback címe:

https://cavia.blog.hu/api/trackback/id/tr85102194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása